ÎNCĂ DE LA ÎNCEPUTUL ACESTEI PERIOADE DE CRIZĂ, CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ S-A AFLAT, CONFORM MANDATULUI SĂU, ÎN COLABORARE PERMANENTĂ CU AUTORITĂȚILE NAȚIONALE ȘI LOCALE ȘI A OFERIT SPRIJIN LOGISTIC, UMAN ȘI MATERIAL PENTRU A CONSOLIDA RĂSPUNSUL ACESTORA ÎN PANDEMIA COVID-19.

Campania “Romania Salvează Romania”

În urma campaniei umanitare de strângere de fonduri ”România Salvează România”, lansată de Crucea Roșie Română în luna martie cu scopul dotării unităților sanitare cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19, s-a strâns suma de 7 141 176 euro. Astfel, de la persoane juridice s-a colectat suma de 6 881 000 de euro, de la persoane fizice suma de 170 624 euro și din donații SMS, 89 552 euro. Alături de fondurile colectate, în cadrul campaniei umanitare, Crucea Roșie Română a primit donații de produse în natură în valoare de peste 2 milioane de euro.

Cu fondurile primite din donații, Crucea Roșie Română a făcut achiziții de echipamente și materiale pentru a veni în sprijinul unităților medicale, dar și a celorlalte instituții publice implicate în lupta cu pandemia, în valoare de peste 7 milioane de euro. Astfel, 175 unități medicale de pe întreg teritoriul României au fost dotate cu aparatură medicală, materiale de protecție de strictă necesitate, produse de dezinfecție, materiale de curățenie, produse alimentare și aparatură electocasnică.

Totodată, Crucea Roșie Română în calitate de organizație umanitară auxiliară statului, a lucrat în strânsă coordonare cu Guvernul României, păstrându-și în același timp independența și acționând în conformitate cu principiile fundamentale ale Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

La nivel central și local, Crucea Roșie Română a colaborat permanent  cu Departamentul pentru Situații de Urgență,  Direcțiile de Sănătate Publică, Direcțiile de Asistență Socială, Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră,  precum și cu alte organizații umanitare din țară, oferind sprijin logistic, uman și material.  

Datorită structurii teritoriale și a numărului mare de voluntari, Crucea Roșie Română a avut posibilitatea de a interveni  peste tot acolo unde a fost nevoie de sprijin și unde are expertiză și mandat. Intervenția a fost, astfel, una complexă, pe mai multe direcții, pentru a ajunge la cât mai multe categorii de beneficiari și în funcție de specificul fiecărui județ.  Nicio instituție sau organizație umanitară nu poate răspunde singură la o criză de o asemenea amploare.  Datorită structurii sale teritoriale – (Crucea Roșie Română are 47 de filiale , cate 1 filiala in fiecare județ și 6 în fiecare sector din București)  și a numărului mare de voluntari (7000 de voluntari în toată țara), Crucea Roșie Română a avut posibilitatea de a interveni  peste tot acolo unde a fost nevoie de sprijin și unde are expertiză și mandat. Intervenția a fost, astfel, una complexă, pe mai multe direcții, pentru a ajunge la cât mai multe categorii de beneficiari și în funcție de specificul fiecărui județ.  

În urma campaniei umanitare de strângere de fonduri ”România Salvează România”, lansată de Crucea Roșie Română în luna martie cu scopul dotării unităților sanitare cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19, s-a strâns suma de   7 141 176   euro. Astfel, de la persoane juridice s-a colectat suma de 6 881 000 de euro, de la persoane fizice suma de 170 624 euro și din donații SMS, 89 552 euro.

Alături de fondurile colectate, în cadrul campaniei umanitare, Crucea Roșie Română a primit donații de produse în natură în valoare de peste 2 milioane de euro.

Cu fondurile primite din donații, Crucea Roșie Română a făcut achiziții de echipamente și materiale pentru a veni în sprijinul unităților medicale, dar și a celorlalte instituții publice implicate în lupta cu pandemia, în valoare de peste 7 milioane de  euro.  Astfel, 175 unități medicale de pe întreg teritoriul României au fost dotate cu aparatură medicală, materiale de protecție de strictă necesitate, produse de dezinfecție, materiale de curățenie, produse alimentare și aparatură electocasnică.  

Ultima achiziție cu fonduri din cadrul campaniei ”România Salvează România” a avut loc in luna noiembrie când Crucea Roșie Română a achiziționat 42 000 de teste rapide COVID-19 pe bază de antigen. Acestea au fost distribuite către 48 de unități de primiri urgențe din spitalele din țară.  Valoarea testelor a fost de 230 000 USD.

Pandemia COVID-19 nu s-a terminat încă.

Nimeni nu este în siguranță până când nu suntem toți în siguranță!

Crucea Rosie Romana - COVID Informatii