În urma campaniei umanitare de strângere de fonduri ”România Salvează România”, lansată de Crucea Roșie Română în luna martie cu scopul dotării unităților sanitare cu aparatură medicală și materiale de strictă necesitate în tratarea persoanelor infectate COVID-19

campania covid crucea rosie

s-a strâns suma de 7 141 176 euro. Astfel, de la persoane juridice s-a colectat suma de         6 881 000 euro, de la persoane fizice suma de 170 624 euro și din donații SMS, 89 552 euro.

Alături de fondurile colectate, în cadrul campaniei umanitare, Crucea Roșie Română a primit donații de produse în natură în valoare de peste 2 milioane de euro.

La acestea mai adăugăm o resursă foarte importantă, respectiv autoutilitarele lăsate în custodia organizației noastre pentru o perioadă de câteva luni pentru a facilita transportul materialelor necesare în toată țara. Peste 150 de companii naționale și internaționale au făcut donații în bani sau în produse într-un timp foarte scurt, indiferent de politica CSR a fiecărei companii. Companiile private ne-au facilitat accesul la spații de depozitare a produselor primite donații. Este cea mai mare colectă de fonduri desfășurată de Crucea Roșie Română în ultimii ani. Într-o perioadă de stres și incertitudine, societatea românească a dat dovadă de rațiune și altruism. Cu toții, într-un fel sau altul, fiecare în sfera lui și în funcție de puterea sa, a contribuit într-o măsură mai mica sau mai mare la criza sanitară. Suntem recunoscători donatorilor Crucii Roșii Române care au arătat o mare încredere în capacitatea organizației noastre de a gestiona în mod corect fondurile donate. Am fost martorii responsabilității, a umanității și a bunătății tuturor.

Persoane publice implicate în Campania ”România Salvează România”

Angela Gheorghiu

Andra

Feli

Horia Brenciu

Florin Ristei

Comunicare de presa pentru campania ”România Salvează România”

Pandemia COVID-19 nu s-a terminat încă.

Nimeni nu este în siguranță până când nu suntem toți în siguranță!

Crucea Rosie Romana - COVID Informatii