Dacă îți este teamă, dacă simți furie sau îți vine să plângi, să știi că este normal. Pandemia este stresantă pentru toți copiii pentru că programul de zi cu zi s-a schimbat.

Nu te îngrijora! Părinții și medicii fac tot posibilul ca tu să fii în siguranță. Lucrurile vor reveni la normal! Între timp, ai o dublă misiune de super erou: să urmezi sfaturile specialiștilor și să discuți cu părinții tăi atunci când ești îngrijorat.

1

Mă spăl pe mâini

Folosesc apa și săpunul pentru a mă spăla bine pe mâini înainte de fiecare masă sau gustare, când mă întorc acasă, ori de câte ori ating un obiect pe care l-au atins și alții și după ce am utilizat toaleta

2

Îmi dezinfectez mâinile

Îmi dezinfectez mâinile cu o soluție pe bază de alcool atunci când nu mă pot spăla cu apă și săpun, chiar dacă nu mi se par mâinile murdar

3

Port mască

Port mască la școală, în mijloacele de transport, în magazine, la medic, în locurile deschise aglomerate, pentru a mă feri de infecție dar și pentru a-i proteja pe ceilalți.

4

Evit să-mi ating ochii, nasul și gura

dacă mâinile nu sunt bine spălate sau dezinfectate. Poate fi greu dar nu imposibil. Exersez mereu și am devenit deja expert!

5

Evit contactul apropiat cu oricine pare răcit

Atunci când cineva tușește sau strănută împrăștie mici picături care pot conține virusul. Dacă suntem prea aproape putem să ne îmbolnăvim.

6

Tușesc sau strănut acoperindu-mi gura cu pliul cotului

În caz contrar, microbii pe care îi împrăștii prin tuse sau strănut, rămân pe mâna mea și se răspândesc peste tot

6 pași pentrua mă proteja acasă și la școală

Materiale de comunicare pentru copii si părinți privind masurile de prevenție fata de noul coronavirus.

Pandemia COVID-19 nu s-a terminat încă.

Nimeni nu este în siguranță până când nu suntem toți în siguranță!

Crucea Rosie Romana - COVID Informatii