Sfaturi pentru dezinfectare suprafețe

  • Curățați și dezinfectați frecvent suprafețele pe care le atingeți cu dezinfectați pe bază de alcool sau clor. Aceste suprafețe pot fi: mese, clanțe de uși, întrerupătoare de lumină, blaturi de bucătărie, mânere, birouri, telefoane, tastaturi, toalete, robinete și chiuvete.
  • Dacă suprafețele sunt și murdare – folosiți detergent sau săpun înainte de dezinfectare.

Cum să curațați și să dezinfectați corect suprafețele

  • Purtați mănuși de unică folosință atunci când curățați și dezinfectați suprafețele. Mănușile trebuie aruncate la gunoi după fiecare curățare pe care o efectuați. Dacă se folosesc mănuși reutilizabile, acestea trebuie să fie dedicate curățării și dezinfectării suprafețelor pentru COVID-19 și nu trebuie utilizate în alte scopuri.
  • Poartați mănuși de unică folosință atunci când manevrați hainele murdare de la o persoană bolnavă și aruncați-le după fiecare utilizare. Spălați mâinile imediat după îndepărtarea mănușilor!

Pandemia COVID-19 nu s-a terminat încă.

Nimeni nu este în siguranță până când nu suntem toți în siguranță!

Diluarea înălbitorului (clorului) casnic

  • Pentru a face o soluție de înălbitor (clor), amestecă 5 linguri (80 ml) la 3,8 litri de apă sau 4 lingurițe la un litru de apă.
  • Urmează instrucțiunile producătorului pentru aplicare și pentru ventilarea corespunzătoare a spațiilor după aplicare. Verifică data de expirare a produsului pentru a nu folosi produse expirate. Nu amesteca niciodată înălbitorul (clorul) cu amoniacul sau orice alt produs de curățare. Înălbitorul casnic care nu a expirat va fi eficient împotriva coronavirusurilor atunci când este diluat corespunzător.

Soluții alcoolice

  • Asigurași-vă că soluția de dezinfectat are cel puțin 70% alcool.
Crucea Rosie Romana - COVID Informatii